Gandi Fi
Multi Niche Blog

Muotijuhlat viikon sisään

Luovaa sensaatiota eri puolilta maailmaa viemässä tyyliä, kauneutta ja muodin määritelmää reunaansa, monen miljardin dollarin teollisuuden myynninedistämispiste, en puhu mistään muusta kuin muotiviikoista. Muotiviikot ovat muotiteollisuuden tunnusmerkkejä, jotka tuovat uuden kauden tunnelman muodissa. Ne kestävät yleensä jopa viikon, jolloin muotisuunnittelijat, taiteilijat ja muotitalot voivat esitellä uusimman mallistonsa. Se leimaa tulevia vuodenaikoja asioissa, ja siksi se on erittäin tärkeää ostajille, medialle, julkkiksille ja viihdeteollisuudelle, jotka ottavat tämän muodin suuren yleisön keskuudessa.

Tunnetuimmat muotiviikot järjestetään Fashion Mecca Parisissa, Milanossa, Lontoossa ja New Yorkissa. Uuden vuosituhannen muotiviikkoja on järjestetty eri puolilla maailmaa, jotta paikallinen muoti saatetaan maailmankartalle ja tehdään pakattu muotikalenteri ympäri vuoden. Muotialan saavutuksista on noussut virkistävä tunne kansallisesta identiteetistä ja ylpeydestä – jotain, joka muuten perinteisesti rajoittui urheilullisuuksiin, lisäten, että sen hyödyt menevät paljon muotimaailmaa pidemmälle (Emling 2006).

Muotiviikot järjestetään useita kuukausia etukäteen, jolloin suunnittelijat, media ja ostajat pääsevät näkemään seuraavan kauden trendin. Muotiviikot ovat kaksi kertaa vuodessa järjestettäviä tapahtumia; tammi-maaliskuussa pidettyjä muotiviikkoja kutsutaan ”syksyn muotiviikoksi”, kun taas syys-marraskuussa pidettyjä muotiviikkoja kutsutaan ”kevätmuotiviikoiksi”. Jotkut muotiviikot voivat olla tyylilajikohtaisia, kuten Miami Fashion Week (uimapuvut), Prêt-a-Porter (valmisvaatteet) Fashion Week, Couture (ainutlaatuinen suunnittelija) Fashion Week, Palm Springs Fashion Week (Resort Collections) ja Bridal Fashion Week.

Historia

Muotiviikon historian jättäminen pois olisi utelias tässä vaiheessa. Anna minun valaista asiaa. Edna Woodman Chase – Voguen entinen toimittaja järjesti ”Fashion Feten” vuonna 1914 hyötyäkseen sodan helpottamisesta, jota kutsutaan usein apokryfisesti ensimmäiseksi muotinäytökseksi. 1920-luvulla muotinäytös oli tullut valtavirtaan. Varhaiset esitykset olivat usein teatraalisempia kuin nykyiset.

Comments are closed.