Gandi Fi
Multi Niche Blog

Palveluyrityksen perustaminen alueella, jolla sinulla on vähän tai ei lainkaan kokemusta

Nigerian ja useimmissa maailman maissa kasvavan työttömyyden vuoksi yksi vaihtoehto, joka tulee helposti mieleen, on liikeideoiden jakaminen ja elantonsa hankkiminen sellaisista hankkeista.

Vaikka yrittäjyys näyttääkin hyvältä, yrittäjäksi pyrkivä/aloitteleva yrittäjä joutuu todennäköisesti kohtaamaan tiettyjä haasteita, joiden on vaikea saada huomiota markkinoilla valitun urapolun kokemuksen puutteen vuoksi.

Kokemus on muiden ominaisuuksien ohella ilmeisesti tärkein edellytys menestyvälle palveluliiketoiminnalle. Mutta tämä ei tarkoita sitä, etteikö johonkin palveluliiketoimintaan voisi ryhtyä vähällä tai ei ollenkaan kokemusta.

Jos suunnittelet esimerkiksi sisustusalan yrityksen perustamista, pärjäät todennäköisesti hyvin, jos olet työskennellyt organisaatiossa tai jonkun samankaltaisen kanssa. Harkitse henkilöä, joka perustaa yrityksen ja tarjoaa ihmissuhteiden hallintapalveluita, mutta ei ole koskaan työskennellyt HR-yrityksessä tai yrityksen henkilöstöpäällikkönä!

Kokemus antaa helposti arvion, jota tarvitset yrityksesi johtamiseen. Tämä on tärkein yksittäinen palvelualalla (ja kenties kaikentyyppisissä yrityksissä) tarvittava taito.

Kaikki toivo ei ole menetetty, jos olet vain tuoreempi. Voit aloittaa tietyn palveluyrityksen ja pärjätä hyvin, vaikka et olisi työskennellyt ammatillisesti vastaavalla alalla. ”Miten?” kysyt. Kerron sinulle nyt.

Haluan tunnistaa kahdenlaisia kokemuksia. Nämä ovat: 1. Käytännön kokemus; ja 2. Itsenäinen kokemus.

Käytännön kokemus on koulutus, jonka saat osallistuessasi tiettyyn toimintaan. Täällä opit taidon omakohtaisesti; teet virheitä/virheitä ja sinut korjataan. Käytännön kokemus on vuosien saatossa osoittautunut hyväksytyimmäksi henkilöstön koulutusmenetelmäksi, ja monet yritykset ovat tietoisia tästä. Aloittavaa kirjanpitäjää ei voi millään tavalla verrata monen vuoden käytännön kokemuksen omaavaan kirjanpitäjään. Samoin veteraanimyyjä myy useimmissa tapauksissa enemmän kuin aloittelija.

On kuitenkin syytä huomata, että yrityskokemuksen hankkiminen ei rajoitu käytännön tasolla. Itsehankinnan kokemustasolla teet tietoista, itseään hankkivaa harjoitusta ollaksesi edellä valitsemallasi urapolulla.

Seuraavien menetelmien avulla voit nopeasti tulla kokeneeksi liikemieheksi:

1. Lue kirjoja, jotka ovat kirjoittaneet ihmiset, joilla on usean vuoden käytännön kokemus sinua kiinnostavalta alalta. Esimerkiksi yksi ammattikirjoista, jotka ovat muokanneet uraani, on Robert Dilenschneiderin The Corporate Communications Bible. Vain yhdessä kirjassa pystyin hankkimaan PR- ”viisautta”, jonka oppiminen kirjailijalta oli kestänyt useita vuosikymmeniä!

2. Osallistu ammatilliseen koulutukseen/lyhytkursseihin. Tällaisiin ohjelmiin osallistuminen antaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden kuunnella asiantuntijoita heidän opettaessaan. Useimmissa tapauksissa sinulla on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja harjoitella oppimaasi.

3. Tilaa ja lue uutiskirjeitä säännöllisesti (joko paperisia tai sähköisiä). Uutiskirjeet tarjoavat ainutlaatuista tietoa, jota ei ehkä löydy muualta. Itse hankkimisponnistuksesi voi vain maksaa itsensä takaisin lukemalla vielä yhden uutiskirjeen.

4. Seurustele ”vanhempien” ystävien kanssa. Sinun ei tarvitse viettää aikaasi ihmisten kanssa, jotka eivät tiedä yhtä paljon kuin sinä. Pystytä telttasi ihmisten kanssa, jotka ovat menneet edelläsi (ja menestyneet) samankaltaisessa liiketoiminnassa. Pyydä heitä ohjaamaan sinua. Tekemällä tämän heidän kokemuksensa hieroo sinua.

5. Käytä sitä, mitä olet hankkinut. On tärkeää huomata, että hankkiminen ei tarkoita hakemista. Sinun täytyy soveltaa hankittua viisautta. Aloita pienestä. Tarjoa eräänlainen palvelu, johon voit tarjota välittömiä ratkaisuja. Mitä enemmän käytät sitä, mitä tiedät, sitä enemmän saat taitojasi alalla ja sitä kokeneemmalta tulet tällä alalla! Tohtori David Oyedepon sanoin: ”Jokainen löytämäsi ja soveltamasi tosiasia saa sinut hallitsemaan elämän olosuhteita.”

Ayokunle on Loud Media Companyn päästrategisti; integroitu markkinointiviestintäyritys, joka tarjoaa strategiaa, innovaatioita ja kasvua pienille ja keskisuurille yrityksille Nigeriassa. Ayokunle toivoo saavansa uutta henkeä Nigerian markkinointiviestintään ja tulla yhdeksi Afrikan johtavista brändäyksen asiantuntijoista. Tämä on muuten hänen yrityksensä tehtävä.
Loud Media on erikoistunut brändi-identiteetin suunnitteluun, yritys-/johtajien edustuspalveluihin, TV-esityksiin, radiojingle-tuotantoon, tekstiviestimarkkinointiin, lehtien/kirjojen editointiin ja suunnitteluun, verkkomainontaan, mediasuhteisiin, yritystapahtumien hallintaan, yrityskirjoituspalveluihin sekä markkinointiin ja myyntiin. koulutusta.

Comments are closed.