Gandi Fi
Multi Niche Blog

Tekoäly: askel eteenpäin kohti helppoa elämää

Tekoäly, itsensä näyttävä termi, kun kuultuaan ajatellaan jotain, jonka olemassaoloa ei ole ympärillämme eikä missään tällä maapallolla.
Nykyään side elämän ja teknologian välillä vahvistuu päivä päivältä tekoälyn edistyneen ohjelmistokehityksen myötä. Tekoälyn kanssa sidoksissa olevia teknologioita käytetään enimmäkseen liiketoiminnassa, yrityskoulutuksessa, kotitöissä, opetuksessa jne.
Pyöritämme silmäluomiamme toisella puolella, voimme huomata, että ihmisen aiheuttamien virheiden mahdollisuudet ovat vähentyneet huomattavasti uusimpien tekoälyverkkotunnusten löytöjen myötä. Olentona me kaikki olemme tietoisia tosiasiasta, että ”miehet ovat virheiden patsas”. Päinvastoin, koneet ovat oman alansa asiantuntijoita. Itse asiassa nämä toimivat moitteettomasti, elleivät ne havaitse vikaa.
Joten tässä seuraavasta kappaleesta lähtien aiomme tarkistaa, kuinka tekoäly on johtanut helpompaan elämään humanisoivan teknologian avulla. Kerro ennen sitä sanasta ”inhimillistäminen”, se on tapa antaa älykkyys koneelle, aivan samanlainen kuin ihmisille.

Aloitetaan:

• Älykäs matkapuhelin

Me kaikki tiedämme, että matkapuhelimet ovat tulossa älykkäämmiksi joka sekunti ja tiedätkö mitä, se on ainoa johtopäätös virtuaalisen apuvälineen käytöstä. Tämä on itse asiassa loistava keksintö, jonka avulla sen käyttäjät voivat saada asiat tehtyä vain lausumalla asianmukaiset termit.
Tässä tärkein kohde, joka herättää huomiosi, on tekniikka, joka on tekoälyn lahja. Matkapuhelin on vain virkaanastujaisten välähdys, on paljon muutakin nähtävää, jota on vaikea ennustaa.

• Ostokset verkossa

Useimmiten olemme havainneet, että kun selaamme millä tahansa sivustolla, lista haluamistamme tuotteista alkaa ilmestyä näytöllemme. Lisäksi meille näkyvät kohteet, jotka näyttävät olevan meille tutkimattomia. Oletko koskaan ajatellut samaa? Miksi näin yleensä tapahtuu? Miksi sivustot toimivat kuin ihminen? Odota! Odota! Odota! Tiedämme jo vastauksen näihin.
Itse asiassa tekoälyalgoritmeja käytetään tällaisten sivustojen kehittämisessä. Selattaessa tällaisia, nämä palvelevat mieltymyksiämme ja tämä tuo meille hämmästyttävän käytännön.
Koko verkkokaupan maailma voi saada valtavan tunkeutumisen samaan järjestelmään.

• Kasvojentunnistusjärjestelmä

Tämä ominaisuus ei ehkä ole sinulle vieras. Mutta silti sinun pitäisi tietää se perusteellisesti. Kun kyse on hyökkäämättömästä tietoturvasta, kasvojentunnistusohjelmisto tulee perinteen tapaan. Salasanoja ei tarvitse kirjoittaa toistuvasti sisäänkirjautumisen yhteydessä. Näytä vain kiehtovat kasvosi järjestelmälle, ja kyllä, sen avulla pääset sisään.
Myös salasanasuojausjärjestelmät olivat joskus parhaita, mutta tämän maailman edistyessä myös tekniikka tarvitsi innovatiivisen askeleen eteenpäin.
”Identtisten kaksosten” tosiasiaa lukuun ottamatta on olemassa tunnettu tieto, että nämä kasvojentunnistusjärjestelmät eivät koskaan petä meitä. Joten hyödyntääkseen samaa, monet yksityiset yritykset, sosiaaliset sivustot, turvallisuusvirastot ja myös hallintoalueet ottavat saman mukaan.

• Konekäyttöinen sanelu

Saman synonyymi, Window Speech Recognition -järjestelmä on myös osoittautumassa lyömättömien turvajärjestelmien joukoksi. Se on vain pakollista saada koulutus ja sen jälkeen se saavuttaa kaliiperin tunnistaa äänesi myös väkijoukossa. Sitä seuraa tulos joko tekstien tai progressiivisen tehtävän avulla.

Tärkein työ tämän takana on yksinkertaisesti muunnostehokkuus, puhuttujen sanojen muuntaminen kirjoitettuun muotoon. Tämä mullistava edistys on upottanut paljon käyttäjän työtä.

Tämä ei ole paljon, sillä tekoälytutkijat tekevät edelleen kovasti töitä sen edistämiseksi. Tämä johtaa konemaailman uudistukseen. Pian tietyssä sekunnissa tietty tehtävä saavutetaan yksinkertaisesti puhumalla.

• Security Stakeout System

Juuri ennen ajan kulumista ilmoitettiin varkausilmoitukset vastaaviin paikkoihin asennetuista kameroista huolimatta, oli kyseessä sitten asuinalue tai tehdasalue.
Nykyään tällä ei ole sellaisia jälkiä, nyt tekoäly on osoittautunut videovalvonnan terveysjuomaksi. Nyt tunnistus tapahtuu automaattisesti ja jos jokin onnettomuus jää loukkuun, turvapää raportoi välittömästi ja uudelleen, itsestään.
Meidän pitäisi olla erittäin kiitollisia tekoälylle, koska se ojentaa liian auttavan kätensä turvallisuudellemme. Samoin tällaiset hyödylliset järjestelmät lahjoitetaan teille heti, kun vähemmän muodollisuuksia on suoritettu.

• Solar Bursts -huopajärjestelmä

Kuluneen vuoden aikana uutisotsikko räjähtävistä aurinkomyrskyistä on ravistellut meitä sisältäpäin. Aurinko synnyttää soihdut, mikä tarkoittaa kaaosta maan päälle. Mutta kiitos taitavien keksijöiden, he ovat keksineet menetelmän oppimiskoneesta. Se vain panee muistiin alkuperän ja lopulta osoittautuu asiantuntija-ennustajaksi erottuvien leimahduksen parametrien suhteen.

Lisäksi tämä kone ennustaa myös hirvittäviä tsunameja ja maanjäristyksiä, jotka ovat avuksi olennoille estämällä monia katastrofeja.

• Automaattinen auto

Itseohjautuvan auton evoluutio aiheutettiin onnettomuuksien välttämiseksi. Tämä auto ajaa itse, mutta liian turvallisesti, meidän on vain ruokittava se määränpääreitteemme. Auton asennettu järjestelmä saa reitin esiohjelmoituna ja vie sinut turvallisesti tallennettuun kohtaan.
Se ei ole loppu tässä, tämäntyyppisten autojen järjestelmään on asennettava myös muuta etiikkaa. Tällä hetkellä saatamme vain haaveilla, että istumme autossa ja annamme sen ajaa robotti.

• Ohjelmoidut kirjoittajarobotit

Toinen erikoistuneiden kehittäjien tuore ja uraauurtava keksintö on ”robotti”, joka on täynnä kopiointi- ja kirjoitusominaisuuksia. Dysgrafia, nimi lapsille, jotka eivät osaa kirjoittaa, hyötyy siitä. Ainoa asia, joka käyttäjänä sinun on tehtävä, on syöttää erilaisia kirjoitustyylejä.

Tämä antaa meille mahdollisuuden kuvitella maailmaa, jossa ”kirjoitetaan vammattomia lapsia”.
Jotkut roboteista on koottu suorittamaan kotitöitä, kuten siivousta, ruoanlaittoa ja niin edelleen. Nämä ovat kuin ”aina haluttu lahja” talon naisille. Samoja käytetään työpaikoilla vain ohjelmointia muuttamalla.

Edellä mainittujen seikkojen lisäksi on olemassa muitakin tekoälyn käyttötapoja, jotka tuovat mukavuutta tavallisen ihmisen elämään. Harvat ovat vasta syntymässä tässä maailmassa.

Comments are closed.