Gandi Fi
Multi Niche Blog

Kuinka saada energiaa arkeen?

Elämässä on aika ajoin jaksoja, kun tunnemme olon todella väsyneeksi. Päivät on täynnä töitä, velvollisuuksia ja hoidettavia asioita. Huolimatta riittävistä yöunista aamuisin sängystä nouseminen tuntuu turhauttavan haasteelliselta.

Vähän väliä luemme artikkeleita ja vinkkejä eri sivustoilta siitä mistä voimia voisi päiviin repiä noina hetkinä. Sanomattakin on selvää, että urheilu ja terveellinen ruokavalio ovat avainsanoja tähän kaikkein tavoittelemaan energiseen tilaan.

Olisiko kuitenkin olemassa jokin oikotie onneen tässä tapauksessa?

Opas laiskan ihmisen energiseen arkeen

Ihminen hakee elämään kuin tiedostamatta onnellisuutta ja hyvää oloa. Tavat, millä sitä haemme on yksilöllisiä, sillä toinen tuntee elävänsä kun pääsee konserttiin elävän musiikin pariin ja toiselle hetkellisen onnentunteen tuo kun vastaan tulee arvokas bonuskoodi uudella nettikasinolla, jonka hän on löytäny ja jolla hän pelaa.

Vielä muut saattavat vain nauttia tekemästä vähän erityisesti ja haluavat vain viettää tunteja tekemällä mahdollisimman vähän ja silti tuntea olevansa yhtä tyytyväisiä kuin kukaan muu.

Tiedämme kyllä mikä tieteellisesti olisi oikea reitti tasapainoiseen elämään. Toisinaan on vaan tilanteita, ettei tätä tietoa yksinkertaisesti pysty tai jaksa toteuttaa käytännössä. Arki pyörii omalla painollaan ja muutosten tuominen siihen tuntuu turhan vaikealta.

Yksiselitteistä keinoa kääntää tapoja tähän tieteen osoittamaan suuntaan ei ole. Jokaisella on oma näkökulma elämän kulkuun ja siihen, mitä itse arvostaa. Miten tuoda arkeen energiaa helpolla tavalla?

Pixabay

Karsi arjesta kaikki turha pois

Ihan ensimmäisenä kannattaa unohtaa kaikki viisaat ohjeet ja normit, joiden mukaan kuuluisi elää. Elämä ei kuitenkaan ole jatkuvaa alamäkeä, vaan ne ovat vain ajanjaksoltaan pieniä hetkiä silloin tällöin.

Kun arjesta puuttuu energia ja jatkuvasti väsyttää, niin aloita karsimalla elämästä kaikki turha pois hetkellisesti. Hoida vain elämisen kannalta ehdottoman tärkeät asiat, kuten syöminen ja työssä käyminen. Kaikki muu voi odottaa.

Siivoa sosiaalinen media

Kaikki negatiivinen ajattelu vie meistä energiaa. Mikäli et halua sulkeutua kokonaan pois sosiaalisesta mediasta, niin tee pieni siivous omalle ruudulle tulevista uutisista.

Estä kaikki huonoja ajatuksia tuovat tilit ja kanavat. Näiden tilalla laita seuraukseen tilejä, jotka tuovat hyvää mieltä. Näitä voivat olla esimerkiksi omaa harrastusta koskevat sivustot tai hauskoja videoita jakavat tilit.

Tee itselle mieluisia asioita

Älä välitä siitä miten asioiden pitäisi olla, mitä meidän tulisi harrastaa tai mikä olisi kaikkein järkevintä. Aikoina jolloin arkeen tarvittava energia on hakusessa, niin ei kannata hukata turhiin ponnisteluihin niihin järkeviin asioihin.

Keskity oikeasti itselle mielekkäisiin asioihin. Ota urheilun sijaan harrastukseksi kahvilassa käyminen, shoppailu tai mikä vaan itselle mieluinen asia. Kun arkeen on saatu takaisin energiaa ja hyvä olo, niin sitten on aika ajatella järkevämmin.

Poistu tutusta ympäristöstä

Koti on paikka, jossa meidän on hyvä olla. Samalla se on myös se paikka, joka muistuttaa kaikista tekemättömistä töistä. Energiaa kannattaa lähteä etsimään normaalista poikkeavista paikoista.

Tämän ei tarvitse tarkoittaa viikon ulkomaan matkaa. Siihen on täysin riittävää vaikka ottaa mukaan termospulloon kahvia ja juoda se maisemaltaan kauniilla paikalla lähimaastossa.

Tapaa ystäviä

Järjestä aikaa itselle ja ystäville. Toisinaan tapaamisten järjestäminen tuntuu turhan haasteelliselta kiireisen arjen keskelle. Tämän voi korvata yhteisellä kahvikupilla videopuhelun välityksellä tai pitkällä puhelulla lenkkeilyn aikana.

Pixabay

Omalla tyylillä helposti tai vaikeasti

Niinä hetkinä on energia on kadoksissa arjessa on tärkeintä olla itselle armollinen. Kaiken ei tarvitse mennä oppikirjojen mukaan, vaan kannattaa kuunnella omaa sydäntä.

Se kertoo rehellisesti kyllä, oletko menossa oikeaan suuntaan vai ei. Väsyneenä ei kannata jäädä pohtimaan onko omat valinnat järkeviä, vaan keskittyä asioihin, jotka tuovat arkeen onnellisuutta.

Käyttämällä näitä vinkkejä ja ideoita voit lisätä energiaasi ja löytää itsesi onnellisemmasta tilasta.

Comments are closed.